Народен сбор с ГЕРБ и оркестър Канарите /снимки/

Автор:
Събота, 18 Март 2017 18:41

Пищно българско народно хоро се изви в сърцето на парк Лаута в днешния слънчев съботен ден. Десетки пловдивчани танцуваха неуморно на тракийския празник на българската фолкролна музика, организирано от ГЕРБ – Тракия, под надслов „На сбор в парк „Лаута" с оркестър „канарите".

По време на сбора много от тях успяха да видят и да разговарят с кандидатите за народни представители на политическа партия ГЕРБ - Менда Стоянова, Атанас Ташков, Александър Държиков, Атанас Узунов, Димитър Лазаров, Петър Петров, Тошо Пашов и Мирослав Тенев.

„Надяваме се на Вашата подкрепа, защото трябва да продължим развитието на район Тракия, на Пловдив, на България. Искаме нашите деца да имат едно добро бъдеще", с тези думи кметът на район Тракия Костадин Димитров се обърна към събралите се пловдивчани.

„Благодаря Ви, че сте тук, благодаря Ви, че сте довели децата си, защото така ще ги възпитаваме в българските национални традиции, в любовта към българската народна музика, в патриотизъм", каза Менда Стоянова. Тя прикани всички да излязат на 26 март и да гласуват с 11 в бюлетината - за реалните решения за България, за да се развива тя по начина, по който това ставаше през последните 2 години.

„Гласувайте за развитието на град Пловдив, на нашия Пловдив, признат за индустриалната столица на България, за транспортната столица, за IT столицата на България, а 2019 ще бъдем европейската столица на България", с тези хубави думи Менда Стоянова призова от името на всички кандидати за народни представители за подкрепа.

За доброто настроение на малки и големи се погрижиха талантливите музиканти и певици от прочутия оркестър „Канарите". Те изненадаха множеството от хора с изпълнение на любими авторски и автентични български народни песни.

В своята програма политческа партия ГЕРБ залага на приемане на национална стратегия за развитие на изкуствата, културните и творчески индустрии, културното наследство и културния туризъм. Приоритетно ще се финансират дейности по опазване на културното наследство, което ще се дигитализира, като се осигури достъп до електронни регистри и публична база данни за него. Ще бъдат подобрени условията и мерките, насочени към предоставяне на допълнителни публични и алтернативни средства, насочени към модернизиране на мрежата от културни институти, читалища и библиотеки в страната. Ще се създадат и условия за подкрепа на участие на български творци на пазара на изкуствата и културата в Европа.

На изборите за представители в 44-тото Народно събрание на 26-ти март ПП ГЕРБ е под № 11 в интегралната бюлетина.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)

 • читател

  Мощно гласуване с №11 за категорична победа на ГЕРБ над БСП.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.

 • г-жа Бандерова

  Народът си иска ГЕРБ!Това е!Хвала!