4 пъти повече пари за иновации в училищата

Автор:
Сряда, 08 Март 2017 11:12

Община Пловдив увеличава четворно парите по програмата за иновативно обучение в училищата, по която всяко школо може да кандидатства за субсидия с проект.

Програмата е въведена по идея на зам.-кмета по образование Стефан Стоянов преди 5 години и стартира с под 30 хиляди лева. Той благодари на кмета Иван Тотев и на Общинския съвет, които са взели решение средствата да се увеличават в годините, а 2017 ще е пикова с близо 200 хиляди лева.

Училищата съфинансират проектите си с 30%.

Изключителен бум програмата бележи в Основно училище Васил Левски край стадион Ботев с директор Гергана Витева.

Всички класни стаи са с интерактивни дъски, закупен е и огромен дъска-таблет, който бе демонстриран от докторантката в ПУ Александра Николова.

Учебният процес е не просто по-интересен, но и по-ефикасен за децата. Преди това ОУ Васил Левски е имало 200 ученици, сега те са 450, отбеляза и районният кмет на Източен Николай Чунчуков.

Кметът Иван Тотев поздрави всички учителки за 8 март с красиви лалета и си говори с децата от първи до пети клас.

Първокласниците, които честват 100 дни училище днес, му подариха ръчно изработен книгоразделител "100 дни училище".

Чрез иновациите процесът на обучение в ОУ Васил Левски е на практика европейски, а всички деца отговаряха на въпроса Трудно ли е в час? - с мощно Нееее!

25-30 пловдивски училища вече са се възползвали от програмата. Надявам се над 50 да участват със свои проекти тази година, коментира кметът Иван Тотев.

Общината залага на развитие на добрата образователна инфраструктура в Пловдив, защото тя е основата за икономическия ръст и вдигането на стандарта.

Зам.-кметът Стефан Стоянов призова училищните директори да са активни по двете нови програми - Иновативни училища и Гугъл образование. В 7 пловдивски училища тази година се въвежда изцяло дигитален образователен процес благодарение на преведената вече на български Гугъл платформа за обучение.

Учителката по български на петокласниците пък се похвали с елитните пловдивчани, завършили ОУ Васил Левски, сред които са президентът Петър Стоянов, зам.-кметът Стефан Стоянов, международният рефер Атанас Узунов и др.

Повечето от момчетата са с екипи на Локо Пд, макар училището им да е на метри от стадион Ботев.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари