Атентатът в Париж налива гласове на Льо Пен

Автор:
Петък, 21 Април 2017 11:10
Сн. Архив Сн. Архив

Нападателят, застрелял полицай и ранил още двама служители на реда и туристка снощи  на емблематичната за Париж улица Шанз–Елизе, е роден във Франция през 1977 г.

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за стрелбата .

Извършителят на нападението на Шанз-Елизе в центъра на Париж е Абу Юсеф Белгиеца, един от бойците на ИД, се казва в комюнике на групировката, разпространено от Амак.

През нощта полицията претърси дома на предполагаемия извършител в департамент Сен е Марн близо до Париж. През февруари 2005 г. Абу Юсеф е бил осъден на затвор за три опита за предумишлено убийство, като в два от случаите мишени са били полицаи.

Нападателят е имал досие за радикализация.

Самоличността на нападателя е известна и беше проверена. Няма да го съобщя, тъй като следствените действия с внезапни проверки продължават.

Следователите искат да знаят със сигурност дали той е имал съучастници", каза Моленс пред журналисти.

Говорителят на френското вътрешно министерство Пиер-Анри Бранде съобщи, че животът на ранените полицаи вече е вън от опасност.

Информацията за предотвратен атентат във вторник и стрелбата на „Шанз–Елизе” вчера със сигурност ще повлияят на предстоящите президентски избори във Франция – в неделя е първият тур, а вторият е на 7 май.

 

Разликата между четиримата фаворити на вота - проевропееца Еманюел Макрон,  крайнодясната Марин льо Пен, крайнолевия Жан-Люк Меланшон и републиканеца Франсоа Фийон, е в границите на статистическата грешка. Терористичните атаки наливат гласове на крайната десница точно преди вота.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари