Баща и син били полицаи на съд

Автор:
Четвъртък, 12 Октомври 2017 08:36
Баща и син били полицаи на съд

Николай М. и Румен М., баща и син, застават пред Районен съд Пловдив днес по обвинение в нанасяне на лека телесна повреда на полицай и въпрепятстване на органи нареда да проверят самоличността на лица, което влиза в служебните им задължения.,

На 23.03.2017г. в Пловдив двамата са употребили сила с цел да принудят орган на властта – младши експерт С.С. – командир на отделение в група „Охрана на обществения ред" на Сектор „ОП" към VІ РУ – Пловдив при ОД на МВР – Пловдив, и мл.инспектор Т.Н. – старши полицай в група „Охрана на обществения ред" на Сектор "ОП" към VІ РУ – Пловдив, да извършат проверка за установяване на самоличността на лица, извършващи нарушаване на обществения ред.

Подсъдимият Николай М. е обвинен и за това, че на същата дата в Пловдив е причинил на младши експерт С.С. при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на дясната очна ябълка, причинила разстройство на здравето.

Подсъдимият Румен М. е обвинен и за това, че на 23.03.2017г. в Пловдив в съучастие като извършител с неизвестни лица е причинил на полицейски орган – мл.инспектор Т.Н., при изпълнение на службата му лека телесна повреда, изразяваща се в травматични отоци и кръвонасядания в областта на главата, кръвонасядане по външна странична повърхност на лявото бедро, охлузвания по предната повърхност на двете коленни стави, причинили болка и страдание.

Обвинен е още, че на същата дата в Пловдив е обиждал и крещял непристойни изрази и псувни на полицейските служители и демонстративно е продължил извършването на хулиганските действия, въпреки неколкократните предупреждения на органите на реда.

Деянията са извършени от подсъдимите при пряк умисъл, същите са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си, предвиждали са настъпването на обществено опасните последици и са желаели престъпния резултат, изразяващ се в съвместно причиняване на телесни увреди.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари