Пловдив е уникален организатор на големи първенства

Автор:
Понеделник, 17 Юли 2017 18:04
Пловдив е уникален организатор на големи първенства

Пловдив се оказа уникален организатор на спортни състезания от най-висок калибър.

В неделя завърши европейският шампионат по кану-каяк за мъже и жени, а в сряда стартира планетарното първенство по гребане за мъже и жени до 23 години. Само за 24 часа трасето на Гребния канал бе преобразено, тъй като изискванията за двата спорта са доста различни.
Изключително доволни от бързината и професионализма на пловдивчани останаха шефовете на двете международни централи.

"Впечатлен съм от начина, по който Българската федерация по кану-каяк и нашите колеги от гребането координираха провеждането на двете първенства. Европейското беше изключително успешно и аз искам да благодаря на целия организационен комитет за страхотната работа, която свърши. Пожелавам на гребците техният шампионат да е успешен поне колкото нашия", заяви по време на церемонията по официалното закриване на първенството по кану-каяк президентът на Европейската асоциация Алберт Уудс и благодари за съдействието на Министерството на младежта и спорта и Община Пловдив.

В знак на признателност за добре свършената работа пък генералният секретар на централата по гребане Бранко Ловрик връчи благодарствен плакет на изпълнителния директор на българската федерация Евелина Петрова.

Най-много отличия на първенството по кану-каяк извоюваха представителите на Унгария. Те си тръгнаха от Пловдив с 16 медала, 10 от които златни. 6 титли спечелиха германците, а руснаците - 3.

Българите заеха 2 осми места. Здравословни проблеми попречиха на Станилия Стаменова да се пребори за медал на 200 м кану и на Адриян Душев на 200 м каяк.

Над 2000 са акредитираните участници за световното, което ще продължи до 23 юли.

Състезателите са 850 и са представители на 56 държави. България участва с четири лодки - Борис Йотов (скиф), Иван Колев (скиф, лека категория), Рангел Кацарски и Марио Симеонов (двойка скул) и Десислава Георгиева (скиф).

Официалното откриване е на 18 юли от 19 часа в Античния театър.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (2)