Условни за 3-ма братя скъсали пагон на полицай

Автор:
Условни за 3-ма братя скъсали пагон на полицай

Условни присъди получиха трима братя роми от Раковски скочили на полицаи.

Присъдата бе издадена за рекордно кратко време - 4 дни.

Тримата братя, жинеели в 2 съседни къщи и късно вечерта на 10-ти юли по време на луд купон надули силно музиката.

Съседи се оплакали на полицията.

Братята обаче отказали да намалят музиката и да дадат личните си карти за проверка.

Милко даже скъсал държача на пагона на светлоотразителната жилетка на един от служителите на реда.

В залата бе притеснениян баща на тримата мъже.

Ето и решението на съда:

Районен съд – Пловдив призна за виновни Милко Манолов, Славчо Манолов и Емил Манолов  за това, че на 10 юли 2017 г. в Раковски,  в съучастие като извършители противозаконно са попречили на орган на властта – полицейски служители от РУ – гр. Раковски при ОДМВР – Пловдив,  да изпълнят задълженията си по опазване на обществения ред, предотвратяване и оказване на съдействие при разкриване на престъпления и нарушения на обслужваната територия, като при проверка на получен сигнал за нарушаване на нощната тишина, са осуетили извършването на проверка на самоличност чрез съпротива, изразяваща се в дърпане, бутане и блъскане на полицейските служители и бягство от мястото на проверката  – престъпление по чл. 270 ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от НК.

С оглед на това Районен съд – Пловдив наложи следните наказания на:

- Подсъдимия Милко Манолов – лишаване от свобода в размер на една година, като намалява така определеното наказание  с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца. На основание чл. 66 ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание в размер на осем месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

- Подсъдимия Емил Манолов – лишаване от свобода в размер на шест месеца, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца. На основание чл. 66 ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

- Подсъдимия Славчо Манолов – лишаване от свобода в размер на шест месеца, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца. На основание чл. 66 ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Съдът призна за виновен Милко Манолов и за това, че на 10.07.2017 г. в гр. Раковски, обл. Пловдивска, противозаконно е повредил формено облекло, носено по реда на Закона за МВР, като е скъсал държач на ляв пагон, горен ляв джоб и долен ляв джоб на светлоотразителна жилетка – престъпление по чл. 274 а ал.3 от НК, поради което и на основание чл. 274а ал.3 от НК вр. с чл. 58а, ал.1 вр. с чл. 54 от НК му определи наказание лишаване от свобода в размер на шест месеца, като намалява така определеното наказание с една трета и го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца.

На основание чл.66 ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода в размер на четири месеца с изпитателен срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

На основание чл.23 ал.1 от НК съдът определи на Милко Манолов ЕДНО ОБЩО НАЙ-ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА В РАЗМЕР НА ОСЕМ МЕСЕЦА, КАТО  на основание чл.66 ал.1 от НК ОТЛАГА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТАКА НАЛОЖЕНОТО ОБЩО НАЙ-ТЕЖКО НАКАЗАНИЕ ЗА СРОК ОТ ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари