Шеф пребил до смърт ратай. Елдъров: Паднал е пиян

Автор:
Сряда, 05 Април 2017 14:55
Ивелин Андонов Ивелин Андонов

Окръжен съдия Михаела Добрева отхвърли искането на окръжна прокуратура за постоянна мярка задържане под стража за 36-годишния животновъд Ивелин Андонов от Козаново, и му наложи парична гаранция от 5000 лева.

Андонов е пуснат още днес от ареста, а трлябва да внесе гаранцията в 5-дневен срок. Ако прокуртурата в лицето на зам.-окръжния прокурор Галина Андреева обжалва решението на ОС, на 13-ти април делото ще се гледа в Апелативен съд.

Според съдия Добрева няма опасност Ивелин Андонов, обвинен в убийството на ратая си Георги Михайлов /56/, да се укрие или извърши друго престъпление.

Той е с чисто съдебно минало, а защитникът му Красимир Елдъров пледира, че убийство не е извършвано, а Михайлов в пияно състояние е паднал фатално сам. Не е загинал, а два дни си е ходил из Козаново и дори си е просел ракия.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева поиска постоянна мярка задържане под стража за Андонов, който по думите й редовно е пребивал жертвата.

Невинен съм, искам да не ме задържате, ако може, каза пред съда обвиняемият животновъд от Козаново, Асеновградско.

Според обвинението, тежка гръдна травма, при която са счупени двустранно ребра по 7 линии е причинила смъртта на ратая.

Според защитата в лицето на адв. Красимир Елдъров обаче, причината за смъртта на ратая изобщо не е посочена, а само справка от 5 реда.

На 30 март 2017 Михайлов е бил пребит от шефа си заради липсващи 2 бременни овци от стадото, твърди прокурор Андреева.

Въпреки усилията на защитата, свидетелят Акча, който е зет на обвинения в убийство, не се е отрекъл от показанията си. Несериозна е версията на адв. Елдъров, че жертвата е паднала и се е самонаранила, защото имала проблем с равновесието и накуцвал, каза още прокурор Андреева.

Ако е така, той трябва да е паднал десетократно, продължи тя.

Според прокуратурата, травмата отговаря и е в следствие от силен удар в гърдите.

Още повече, че мястото, където Михайлов е паднал, е подът на обора, покрит с метър слама, каза Андреева.

Той е закаран в болница, опакован в пакет и вързан със сезал през гърдите, добави тя.

По показанията на медицинския персонал пък, преди на бъда закаран в лечебницата, той е измит и са му сменени дрехите.

Защо Ивелин Василев не е откарал лично пострадалия до болницата, а е викнал зет си Акча от Пловдив, попита Андреева. По думите й, въпреки 40-минутните усилия на лекарския екип, Михайлов е издъхнал от травмите си.

СДпоред показанията на съседи, това е поредният побой, който Василев нанася на ратая си. Освен това пострадалият е оставен повече от 24 часа със сериозни травми - най-вероятно, за да му мине като на куче, предположи прокурор Галина Андреева.

Пред вас не стои изверг! С тези думи започна защитната си реч адв. Красимир Елдъров. Позицията ми щеше да е съвсем различна, ако нямах такова съмнение в авторството на това престъпление.

Той не пропусна да отговори на упреците на зам.-окръжния прокурор Галина Андреева с репликата - 50% от изреченото от нея бе, за да запълни вниманието на медиите.

Според защитата, Акча е бил докаран в полицията под сериозен конвой и даже е бил задържан. Така че не е имал контакт с никой, а още по-малко - да му влияе защитата. Въпреки това свидетелят е обяснил, че Ивелин е ударил само два леки шамара на починалия с лявата си ръка, каза Елдъров.

Други двама свидетели от село Козаново, Мехмедов и Мустафов пък са заявили, че не са видели на 30 март Ивелин да удря Георги.

Според Елдъров, мъжът е бил измит преди откарването му в болница, защото се е изпуснал по малка нужда.

Съседите разказват, че от 30 март до 1 април Михайлов си е ходел насам-натам и даже си е искал алкохол. Той е бил болен от подуване на двете ръце и десния крак, куцал е и не е можел да се движи в боксовете с малки ангета и бременни овце, постоянно се е спъвал в праговете межсду тях и е падал, подчерта адвокатът.

Андонов, след като го е видял в това състояние, го е почерпил с кекс и цигари, добави той.

Според Елдъров, обвиненият в убийството на ратая винаги се е грижел за работника си, давал му е джобни и дори алкохол.

Убитият е миришел на алкохол. 100% съм сигурен, че прокуратурата разполага с данни за наличие на алкохол в кръвта му, каза Елдъров.

Той смята, че има сериозно процесуално нарушение в протокола за оглед, който бил със съмнителни данни, а Ивелин Василев е вмъкнат във втората му част.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари