Панихида в памет на митрополит Натанаил

Автор:
Вторник, 13 Декември 2016 08:30
Панихида в памет на митрополит Натанаил

С панихида, представяне на книга и изложба на 13-ти декември ще бъде почетена паметта на митрополит Натанаил Охридски и Пловдивски, починал през 1906 година в града под тепетата.

Инициативите се организират от Македонският научен институт, Регионалният исторически музей – Пловдив, Регионалният държавен архив – Пловдив и Народната библиотека „Иван Вазов”.

Панихидата и поклонението пред гроба на митрополит Натанаил ще започнат от 16:00 часа в двора на катедралния храм „Св. Богородица”.

После, от 17:30 часа, в зала „Съединение” на пл.”Съединение” 1 ще се състои премиерата на книгата „Натанаил. Митрополит Охридски и Пловдивски. Жизнеописание” от Илия Пасков.

Най-новото издание на Македонския научен институт разкрива важни страници от живота и делата на заслужилия деец, влязъл в историята като обичан от народа висш духовник, но и признат общественик и писател, участник и радетел на българското национално движение в Македония.

В зала „Съединение” ще бъде подредена изложба с портрети на митрополит Натанаил и витрини, съдържащи тематични илюстративни материали и документи, извадени от фондовете на Народна библиотека „Иван Вазов”, Регионален държавен архив – Пловдив и Регионален исторически музей – Пловдив.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм