Кръгла маса за православието в Пловдив

Автор:
Понеделник, 10 Март 2014 19:32
Кръгла маса за православието в Пловдив

На 12 март 2014 г. от 10 часа в Регионален етнографски музей – Пловдив, катедра „Теология" към Философско-историческия факултет (ФИФ) на Пловдивски университет (ПУ) организира кръгла маса на тема "Православието - традиции и съвременни предизвикателства" на която ще бъдат изнесени доклади на студенти и гости-пратньори от Русия.

Международното участие ще бъде представено от Гамов Евгений Степанович, доктор на техническите науки (д.т.н), професор, завеждащ катедрата по дизайн и художествена обработка на метали, ръководител на научно-образователния център по българска култура, църковна живопис и дизайн (НОЦ), Тонковид Сергей Борисович, старши преподавател в катедрата по дизайн и художествена обработка на метали, куратор на научно-образователния център по българска култура, църковна живопис и дизайн (НОЦ), Микляев Николай Павлович, доцент в катедрата по дизайн и художествена обработка на металите и Гуляева Евгения Юрьевна, магистрант ФГБОУ ВПО «Липецкий государственный технический университет».

Студентите от специалност „Теология" в Пловдивския университет ще представят своите първи научни проучвания в областта на библеистиката, патрологията, историята на Българската православна църквата, нравственото богословие, източното църковно пеене, педагогиката, църковната археология и християнско изкуство, инославните изповедания и нехристиянските религиозни учения.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (4)

 • VIDOVDEN =4

  4). Историята помни (Левчев, в-к КУЛТУРА) гъгнивият американски митрополит как се озъбил на стъписаните епархиаши, че продава църквата им във Вашингтон, която не била ТЯХНА, тя била на ... Синода (?!? А? Паднала от небето когато Синодът дръпнал дядо Боже за шлифера?) Такова противопоставяне на Народната Църква СРЕЩУ Народа е нечестиво, то е пагубно, то е тъкмо "дверите адови надделяват" както е писано: алчност за $$$ долари, Нотариални Фокуси на магьосници "духовници" ... Църквата е НАРОДНА, всичко нейно е ВСЕнародно, всякакво "чудотворчество" със светините е от Лукаваго, попе! А като дойде ВИДОВДЕН? (или жреците НЕ ВЯРВАТ в Геената Огнена, тя е само за да ни сплашват паството=стадото).

 • VIDOVDEN =3

  3). Моралният ръст на БП"Църква", хормоналните игуменя, МУТРОполитци и архонтци, баронеси и олигархчетата им и играчите около тях, носители на Тиквен Медал "ЕРМ" и биячетата и шофьорчетата на лимузинките и масажистите вече доста време впечатляват простоватия българин Андрешко; и възниква въпросът над коя именно "църква няма да НАДДЕЛЕЯТ ДВЕРИТЕ АДОВИ", щото само кьоравите не забелязват колко много са християнските (и др.) деноминации, та на какво основание и на кое име ша оформяме Нотариалния Акт за Казино НЕВСКИ (Ленче ле, Kриптата доло ма, дето бе'a снимките, у Софията баш на Центъро!)?

 • VIDOVDEN =2

  2). Синодът щял да ВЪЗЛОЖИ (?!?) НА ФИРМА - частник управлението на църковните имоти. А? Чии са те, не са ли НАЦИОНАЛНИ, ВСЕнародни, градени и събирани от дедите ни и собственост на внуците ни; холдинги на които нашите поколения сме само СЪДЪРЖАТЕЛИ, НЕ ПРИТЕЖАТЕЛИ? Синодът пък най-малко, всички те са МОНАСИ заклети със ТРИ ОБЕТА: Послушание, Целомъдрие и Нестяжание, тоест НЕ-ПРИТЕЖАНИЕ, те не са и не могат да бъдат собственици на нещо повече от четка за зъби, те са ДУХОВНИЦИ, НАД светските суетни, не ли? Или във патакламата около ограбването на България са нахрабряли и те да се пооблажат от последните неплячкосани ценности, самата СЪРЦЕВИНА НА НАЦИЯТА? Пък за избягване от отговорностите - ВЪЗЛАГАТ "някому" (не ми е отзад *ъзът, някъде другаде е).

 • VIDOVDEN =1

  1). Клишето "има Православие - има България, няма Православие - няма България!" на Терминал Две би предизвикало само смях. ГолЕм смЕх ако нЕкой изобщо му обърне Фнимание, оти там 'ората не са айляк както мозъклиите у пловдивската Света Марина, а са 'ора заети. КРАЯТ НА СЕЛОТО е факт изяснен от Весела Седларска (Тема) в последния брой на Редута.БГ. Но освен смешните овехтяли закачки забелязват се страховити задкулисни кроежи (завоалирани зад патардията със вакъфските искания, но далеч по-мащабни) от които върхът на айсберга беше самоубитият Варненски как-му-беше-името здравеняк. (Олигарх олигарху око не вади, ама...) Мафията в Сицилия -само за сравнение- кога са посегнали на нещо Църковно?

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм