С 1 млн тръгват проекти за мащабни ремонти

Автор:
Понеделник, 12 Февруари 2018 14:49
С 1 млн тръгват проекти за мащабни ремонти

Община Пловдив е сключила договори с фирми за изготвянето на проекти за ремонт на основни пътни артерии в Пловдив.

Близо 1 млн. лева е стойността на  проектите за  реконструкцията на  бул. Хаджи Димитър – в участъка от бул. Христо Ботев  до ул. Царевец.

Договор е сключен и за рехабилитацията  на улица Полет, която ще свързва Карловско с Брезовско шосе.

Там ще бъде използвана нова за Пловдив технология, подходяща за улици без подземна мрежа.  Улицата ще бъде естествено продължение на булевард Северен, който се строи в момента.

Два проекта ще бъдат изготвени и за ул. Цар Симеон в Тракия. Освен нейното разширение от ул. Княз Борис І до Ягодовско шосе, ще се прави продължение на бул. Александър Стамболийски и свързването му с бул. Цар Симеон като елемент на първостепенната улична мрежа, в участъка между Кукленско и Асеновградско шосе. Така  ще се направи нова връзка между районите Тракия и Южен.

Проект за реконструкцията на ул. Рогошко шосе в участъка  от моста на  Адата до землищната граница на Пловдив ще бъде направен в следващите 12 месеца. Вече има сключен контракт и за продължението на бул. Македония - от бул. Никола Вапцаров до ул. Поручик Въльо Стефанов, което ще пресича и булевард Александър Стамболийски. 

Заради липса на кандидати за проекта на ул. Даме Груев,  в частта от транспортен възел Родопи до бул. Македония, община Пловдив ще  сключи директен договор с фирма.

По същия начин – с директно договаряне, ще се процедира и с проекта за велоалеите, където също не е имало желаещи.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари (1)

  • читател

    Продължавайте да блеете в Общината, а циганка Анка ще ви каже кво тръгва... И когато тя реши.

Този сайт използва бисквитки (cookies) за повишаване на ефективността си. Научи повече

Съгласен съм