Българите в Англия с постоянни визи след 2 г. престой

Автор:
Понеделник, 13 Ноември 2017 13:18
Българите в Англия с постоянни визи след 2 г. престой

Българите, които учат и работят в Англия, няма да бъдат гонени, напротив, ще имат правото да получат статут на постоянно пребиваващи, ако изпълняват условията за уседналост.

След влизането в сила на Брекзит през 2019 година, българи пак работят в Англия, но ще бъде конкретизирано точко в кои отрасли, каза британският посланик Ема Хопкинс в Пловдив, където присъства на официалната мемориална церемония в памет на загиналите в Първата световна война.

След март 2019, когато Великобритания окончателно излиза от ЕС, следва двугодишен преходен период, в който ще бъдат напасвани новите правила на имиграцията.

През този период ще бъдат посочени и областите, в които българите ще бъдат наемани.

Тези правила ще влязат в сила от март 2021 година.

Ние искаме български студенти да продължат да избират наши университети и сме благодарни на българските работници, които подпомагат нашата икономика, коментира британският посланик.

Две години престой във Великобритания са достатъчни, за да получи човек статут на постоянно пребиваващ.

Нашето предложение е той да го запази, дори да се върне в България. Ще обсъдим това предложение в Европейския съюз, но вярваме, че ще бъде прието, допълни Ема Хопкинс.

След излизането на Великобритания от Европейския съюз, българите ще продължат да пътуват дотам без визи, поясни още тя.

Поддържаме безвизов режим с над 150 страни в света, няма да въвеждаме визи за нашите приятели от Европейския съюз, категорична бе Хопкинс.

Напишете коментар

Напишете коментар като гост

0

Коментари

  • Няма коментари