Вторник, 12 Декември 2017

adss

A+ R A-

Безплатно изследване на зъбките на децата в Западен

Понеделник, 04 Декември 2017 18:42 | | Печат | Е-мейл | Снимки | 0 Коментирай

Район „Западен", съвместно с Лайънс клуб Пловдив Филипополис и компания Organic Pharmaceuticals, стартираха кампания под надслов „Здрави зъбки", която има за цел да провери състоянието на зъбките при 5 и 6-годишните деца. Предвижда се в рамките на кампанията да бъде проверен зъбният статус на 586 деца в 7 детски градини от района.
Акцията започна днес от детска градина "Светла". Обследването на зъбния статус е напълно безболезнено и се извършва с орална камера безконтактно, след което се прави дигитален запис на компютър. След прегледа всеки родител получава амбулаторен лист за зъбен статус с отбелязани проблеми при обследваното дете. Малчуганите пък получиха подаръци, свързани с денталната хигиена, и за разлика от традиционните посещения при зъболекар приеха днешното изследване като игра и с усмивка.
"Доказано е, че профилактиката при децата е от изключително значение. Здравето на детските зъбки и създадените отрано хигиенни навици помагат те да избегнат сериозни проблеми в бъдеще", заяви кметът Димитър Колев, който присъства на старта на кампанията. Той припомни, че район „Западен" е редовен домакин на най-различни инициативи, свързани с профилактиката на детското здраве.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required