Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Най-добрата браcсекция на етнофестивал с Пловдив 2019

Сряда, 13 Септември 2017 12:54 | | Печат | Е-мейл | Снимки | 0 Коментирай

„Карандила Джипси Брас“ с участие в Риека – Европейска столица на културата 2020

Известният български оркестър „Карандила Джипси Брас“ участва във фестивал на храната и музиката Порто Етно в град Риека - Хърватия, който се организира от „Риека 2020“ – Европейска столица на културата.

Участието на оркестъра от българска страна се осъществява в партньорство между двете европейски столици на културата – Пловдив 2019 и Риека 2020 като част от концепциите и програмите на двата града, посветени на сближаването на общностите и малцинствата.

Фестивалът е с първо издание тази година и се проведе на 9- ти септември в реновираното пространство на бивш индустриален комплекс вхърватския град.

Като част от програмата на фестивала „Карандила Джипси Брас“ представи Пловдив и България с ритми,черпещи вдъхновение както от арабски и турски мелодии, така и от арменска и индийска народна музика, като се основава на балкански ритми и традиционна българска музика.

Фестивалът Порто Етно се провежда под мотото „Пристанище на разнообразието“. В него взеха участиеповече от петнадесет национални малцинства и приятелски организации на град Риека, които заедно подготвяха традиционни ястия и представиха типична музика за регионите си.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required