Сряда, 13 Декември 2017

adss

A+ R A-

Национална конференция за Васил Левски

Понеделник, 19 Юни 2017 09:54 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

На 22 и 23 юни 2017 г. в родния град на Апостола ще се проведе националната научна конференция „Васил Левски и Вътрешната революционна организация в борбата за национално освобождение".

Организатори на форума са Министерство на културата, Национален музей „Васил Левски", Община Карлово, ИИИ при БАН и Фондация „Васил Левски".

В конференцията ще вземат участие научни работници от Института за исторически изследвания при БАН, музейни специалисти от страната, академични преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски" и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий", архивни и библиотечни специалисти. Тя ще се ръководи от проф. Пламен Митев – един от най-изявените изследователи на Българското възраждане.

Повече от 40 души са заявили участие. Сред участниците са и утвърдени изследователи на живота и личността на Апостола като доц. Огняна Маждракова – Чавдарова, доц. Пламен Божинов, доц. Димитър Цанев и др., и млади учени от БАН и други институции, които са насочили своите исторически дирения към тази тема, винаги предизвиквала интереса не само на специалистите, но и на всички българи.

Конференцията е една от най-значимите прояви, включена в националната програма, посветена на 180 години от рождението на Васил Левски.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required