Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Над 300 в Северен не са регистрирали кучетата си

Вторник, 14 Ноември 2017 11:12 | | Печат | Е-мейл | 4 Коментирай

Глобите за неизрядните стопани са по 200 лева

При проверка в "Електронния регистър за домашни кучета в Пловдив", се установи, че над 300 са собствениците на домашни кучета, отглеждани на територията на район "Северен", които са неизрядни по отношение пререгистрацията на своя любимец.

Близо 200 от тях са пропуснали да заплатят годишната "такса куче", която е задължителна съгласно разпоредбата на чл.116 от Закона за местни данъци и такси.

Припомняме, че размерът на "такса куче" за Пловдив е 30.00 лв.

Липсата на документ, доказващ годишната пререгистрация на кучето, може да доведе до глоба за собственика /200 лв./, в случай че при разходка в парка или междублоковото пространство, се натъкнете на проверка от служителите на Общинска охрана или Пловдивски общински инспекторат.

Администрацията на район "Северен" призовава всички собственици на домашни кучета, които все още не са ги регистрирали в общината и не са заплатили "такса куче", да го направят на място: бул. „Цар Борис III Обединител" № 22А, отдел "Екология и чистота", всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа.

Част от собствениците на домашни кучета, ще получат и писмени уведомления за дължимите към администрацията суми.

Припомняме също така, че сумите събрани от "такса куче" съгласно българското законодателство се разходват за дейности, свързани с овладяване популацията на безстопанствените кучета.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


 • Дебили алчни

  Държавата живее само от глоби, такси и данъци! И заплахи от всякъде!

 • липи

  Това местно управление се обърна на кучкарник. Анонсът
  звучи много срамно !

 • Асан

  Колко са нерегистрираните цигани в столЮпиново, барабар с помиярите им?!

 • Каишков

  За всички дебили, отглеждащи кучета таксите и санкциите трябва да са в пъти повече! Не стига, че инквизират животните, като ги дърпат на ляво и на дясно на каишки! Не стига, че ги оставят да се изхождат където им попадне и парковете приличат на тоалетни! Не стига, че хапят и осакатяват хора и деча! Не стига, че общината харчи хиляди, за да им угажда на прищевките, като строи площадки за кучета, ами се крият и не плащат и това, което е минималното! 10000 малоумни кучкари тероризират 340000 град! Дивокрация, няма що!

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required