Петък, 20 Октомври 2017

rdpld

A+ R A-

Площад Централен влиза в НИНКН

Експертният съвет по устройство на територията разгледа техническото задание за инженеринга на площад Централен. Вече има доклад и на работната група, съобщи кметът инж. Иван Тотев. След приемане на заданието, то ще бъде съгласувано от Националния институт за недвижимо културно наследство /НИНКН/.

Кметът се надява НИНКН да се произнесе в рамките на месец, тъй като експертите му са запознати с целия идеен проект на португалското студио FORA, което спечели международен конкурс за пл. Централен.

Основата на заданието е проектът на архитектурно студио FORA и всички предложения, които трябва да бъдат направени за дизайн, функционалност, настилка, трябва да бъдат максимално близо до този идеен проект, категоричен е Иван Тотев.

След като НИНКН приеме техническото задание, Община Пловдив ще обяви процедурата по инженеринг. Тук сме включили всички пространства, които попадат в проекта, а именно – булевард „Цар Борис III Обединител", връзката с Голямата базилика, подлез „Тримонциум", подлезът на улица „Гладстон" с включена реконструкция – хидроизлолация, ел.инсталация и вписване на археологическите разкопки с достъп до тях от три места, обясни още градоначалникът.

Очакват се приблизително 50 000 лева остатък от реконструкцията на Одеона, които ще вложим за проектиране на останала част от археологическото пространство и укрепване на източната страна на Форума, заключи Иван Тотев.  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

sindikatt

Банер

22547829 1829511260410581 1676188935 n

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required