Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Пловдивски ученик с Национален приз за есе

Вторник, 14 Ноември 2017 11:08 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

В Националния военноисторически музей се състоя тържествената церемония по награждаването на победителите в ХХV Национален ученически конкурс „Родолюбие", протекъл под надслов „Горди с историята и духовните си достижения – 10 години България в Европейския съюз".

Шестокласникът от ОУ „Стоян Михайловски" Илия Чалъков и неговият консултант Горица Петрова, старши учител по български език и литература, получиха първа награда за есе. Те са единствените участници от Пловдив и областта, отличени като творчески екип, показал познания, тълкувания и оценки за събития и личности по един от тематичните акценти. Д. ик. н. Янка Такева, председател на СБУ и на Национален клуб „Родолюбие", подчерта, че това е резултат от сериозна педагогическа работа, далеч надхвърляща задължителното обучение.

Гости на събитието бяха Таня Михайлова – заместник-министър на образованието и науката, Радостина Николова – главен експерт в отдел „Общо образование към МОН, Ваня Кастрева – началник на РУО-София, Лили Спасова – старши експерт в Държавната агенция за българите в чужбина, проф. д-р Красимира Табакова от СУ „Св. Климент Охридски" и др.

Конкурсът се провежда в два кръга – областен и национален. Участниците в него се състезават в три направления – презентация, реферат и есе. От десетките, достигнали до националния кръг есета, само 21бяха допуснати до оценяване от националното жури по критериите: оригиналност на заглавието, ясно открояване на теза, убедителна аргументация, оригинално изразена лична позиция, очертани елементи на структура и спазване на книжовните норми.

Националният конкурс „Родолюбие" се осъществява със съдействието на Синдиката на българските учители, Министерството на образованието и науката, СУ „Св. Климент Охридски", „ТАНГРА ТанНакРа – общобългарска фондация", Националния дворец на децата, Националния исторически музей, Националния военноисторически музей, в. „Учителско дело" и в. „Аз Буки". Престижната проява е с дългогодишни традиции и е част от Националния календар на МОН за изяви по интереси на учениците през учебната 2017/2018 година.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required