Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Британският посланик - на възпоминателна церемония

Понеделник, 13 Ноември 2017 14:12 | | Печат | Е-мейл | Снимки | 0 Коментирай

Възпоменателна церемония в памет на загиналите от световните войни британски войници се проведе на Централните гробища в Пловдив.

Поклонението пред гробовете на 56-е британски войници, загинали по време на Първата световна война, се прави всяка година в Деня на маковете. На 11-я ден на 11-я месец в 11.00 часа британците почитат падналите във войните свои сънародници.

Това са денят и часът, в които през 1918 г. Първата световна война завършва с примирие и боевете са прекратени.

Датата се отбелязва и като Деня на маковете, тъй като това е единственото цвете, което е растяло на местата, където са се провеждали бойните действия. Всяка година в Пловдив церемонията се организира в присъствието на британския и ирландския посланици, военни, официални лица и граждани.

„Събрали сме се да почетем всички загинали през последните години войници, чиято саможертва помним и до днес, ветерани и цивилни, мъже и жени, благодарение на които се радваме на свободата и мира днес“, заяви по време на службата посланик Ема Хопкинс.

Заместник-кметът Георги Титюков, заместник-областният управител Евелина Апостолова и всички събрали се на церемонията отправиха обща молитва, точно в 11 часа местно време, след което поднесоха венци в знак на почит към героизма.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required