Петък, 24 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Обвиниха Марешки в изнудване на 7 аптекари

Четвъртък, 13 Юли 2017 16:55 | | Печат | Е-мейл | 1 Коментирай

Прокуратурата привлече като обвиняем за изнудване зам.-председателя на парламента и лидер на партия Воля Веселин Марешки.

От обвинението поясняват, че според събраните данни от 2012 до 2015 г. Марешки е заплашил собствениците на седем аптеки във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София с увреждане на имущество и други противозаконни действия с тежки последици за тях.

Целта -да принуди собствениците на аптеките да прехвърлят части от дружествата си на него, или да прекратят търговската си дейност. В други случаи е целял да накара аптекарите да купуват лекарства от неговия склад при неизгодни условия.

Марешки е извършвал и натиск чрез приближени служители от Изпълнителната агенция по лекарствата. В два от случаите е участвал и народният представител Пламен Христов, твърдят от обвинението.

На зам.-председателя на парламента беше наложена мярка за неотклонение – подписка.

Според Марешки обвинението е отговор на опитите му да се пребори с корупцията и картелите и дори обясни, че преди време бил притискан да спре с бизнеса си с горива.По думите му и неговите депутатите не били послушни и предупреди, че ако не се преборят проблемите в държавата, ще тръгне към предсрочни избори.

Това, което успях да прочета, е че сме провеждали агресивна ценова политика и наши служители са раздавали агресивно листовки близо до аптеките на наши конкуренти…. Как така декември месец миналата година, т.е. преди няколко месеца, прокуратурата прекратява производствата, защото няма никакви доказателства за извършени престъпления, а няколко месеца по-късно без никакво разследване отново се вади папката от чекмеджето, попита Марешки.

По-късно през деня от прокуратурата заявиха, че са се самосезирали и започнали разследване от думите на депутата за оказван върху него натиск да прекрати бизнеса си с горива.

Проверката извършва Софийската градска прокуратура.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required