Сряда, 13 Декември 2017

adss

A+ R A-

Постоянен арест за ученика, убил жена на зебра

Вторник, 18 Април 2017 21:18 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

18-годишният абитуриент Асен Гюрганчев, който уби жена на пешеходна пътека и избяга с татковия си джип, остава в ареста за постоянно.

Това реши Окръжен съд – Пловдив днес.

Съдът намери, че има обосновано предположение Асен Гюрганчев на 13.04.2017 г. при управление на моторно превозно средство да е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Бонка К., като деянието е извършено на пешеходна пътека и деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл. 343, ал.3, б. „"б" пр.1 вр. с ал. 1 б. „в" вр. чл. 342 ал.1 от НК.

Съдът прецени, че макар да не е налице опасност Асен Гюрганчев да извърши друго престъпление, има опасност същият да се укрие.

Предвиденото от НК наказание за престъплението, в което Асен е обвинен, е лишаване от свобода от 3 до 15 години затвор.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив на 25.04.2017 г. от 10 часа.

Припомняме, че около 21 часа в четвъртък уби с джипа на баща си 61-годишна пловдивчанка на пешеходна пътека на бул. Шести септември и избяга.

Асен Гюрганчев е издирен миналата нощ и арестуван.

Младежът, който е от Стамболийски, учи в Професионалната гимназия по електроника и електротехника, и е направил опит да заличи следите по джипа Тойота RAV4. Той търсел и автосервиз, който да отремонтира колата, но не успял в почивния ден да намери работещ.

Пред полицията абитуриентът разказал, че се е изплашил и затова избягал. Според неофициална информация той возел в джипа и приятелката си по време на фаталния удар.

61-годишната жена си е тръгвала от работа към къщи от близко заведение, когато ученикът е помила с джипа на татко си.

Младежът живее на квартира в Пловдив. Местопрестъплението е заснето от видеокамери и така е издирен джипа. Спирачен път няма изобщо, а абитуриентът дори е увеличил скоростта, за да избяга от местопрестъплението.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required