Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Европа е от Виго до Варна, БГ и Румъния - в Шенген

Трябва бързо да вкараме България и Румъния в Шенген.

Това заяви в прав текст председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в годишната си реч  за състоянието на Съюза.

Той поиска единен финансов министър за Eвропа, защото така ще се ускори интеграцията на държавите – членки.

 

Има нужда от eдинен икономически и финансов министър, но няма нужда от създаването на нова администрация около него, той може да бъде част от комисията.

Ролите на председателя на Комисията и председателят на Европейския съвет /в момента Доналд Туск/ трябва да се слеят в бъдеще, предложи Юнкер.

Той разкритикува работниците втора ръка от Източна Европа и по-ниското заплащане, което те получават.

Освен това порица двойните стандарти в качеството на храните - тема, станала актуална преди малко повече от месец.

Припомняме, че изследвания в редица държави  доказаха, че в едни и същи продукти от еднакви марки се използват по-евтини заместители за държавите от Източна Европа.

Юнкер деликатно отсвири идеята за Европа на две скорости и категорично посочи, че е време София и Букурещ да влязат в зоната на свободно движение и да приемат общата валута.

Европа е от Виго до Варна, от Испания до България, трябва да диша с двата си дроба - източния и западния, иначе ще се задушим, категоричен е Юнкер.

Той покани и всички държави, които още не използват еврото, да се присъединят към общата валута, обещавайки предприсъединителни помощи.

Реформи в Комисията Eвропа има нужда от икономически и финансов министър, но няма нужда от създаването на нова администрация около него, отбеляза председателят на ЕК.

Минал съм през добро и лошо с ЕС. И никога не загубих любовта си към Европа. Няма любов без разочарования.Отново има вятър в платната на Европа. Отваря н се прозорец от възможности, но той няма да остане отворен завинаги, каза Юнкер и допълни, че Европа си отдъхва от предизвикателствата на популизма и икономиката, но трябва да побърза да се възползва от кратката почивка.

Няма нужда обаче от отделен парламент на еврозоната, отхвърли той идеите на френския президент Еманюел Макрон, който иска зоната на общата валута да бъде ядрото на по-бързата Европа.

Брекзит не е бъдещето на Европа, нито краят на всичко, каза Юнкер.

С думите Скоро ЕС ще ви липсва той се обърна специано към евродепутата Найджъл Фараж.

На 30 март 2019 г. да се проведе среща в Сибиу, Румъния - тогава председателс на ЕС), за да се обсъди бъдещето на Европа след излизането на Великобритания, предложи Юнкер.

Присъединяването на Турция не е възможно в близкото бъдеще, каза той, и призова Анкара да освободи журналистите ни.

Спрете да наричате държавите-членки и техните лидери фашисти и нацисти, обърна се към властта в Турция Юнкер.Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required