Сряда, 13 Декември 2017

adss

A+ R A-

Теменужка Петкова: Маневски е достоен и отговорен човек!

От трибуната на Народното събрание енергийният министър Теменужка Петкова защити общинския съветник от ГЕРБ Веселин Маневски, който вчера подаде оставка като шеф на  НЕК ЕАД предприятие Водноелектрически централи, по-известно като ВЕЦ Родопи.

Тя бе категорична, че не са открити никакви нарушения в дейността му по време на пълната проверка на предприятието.

По думите й Маневски е достоен и отговорен човек.

Теменужка Петкова изтъкна, че заключенията на предишната проверка, назначена от служебното правителство, не са подкрепени с никакви факти, а са само голи твърдения.

Установих, че голяма част от констатациите в доклада на Инспектората на БЕХ не са подкрепени с доказателства. Затова разпоредих нова детайлна проверка, която включва експерти от Министерство на енергетиката, БЕХ и експерти от НЕК, обяви Петкова.

Те установиха, че не е налице нарушение на нормативната уредба, свързано с определяне на трудовите възнаграждения и с изплащане на извънредния труд.

По-скоро колегите имат претенции, че е положен такъв труд и той не е платен, но Кодексът на труда ясно урежда какво е налице за да се определи, че може трудът да се отчете като изънреден, каза още министър Петкова.

Безспорно се установи, че във ВЕЦ Родопи е създадено напрежение и е нарушен микроклимата.

Управителят на предприятието Веселин Маневски като достоен и отговорен човек депозира своята оставка, отсече енергийният министър.

Изказването на Петкова бе  в отговор на въпрос на депутата от БСП Пловдив област Иво Христов по постъпил в приемната му сигнал за кадруване на управителя на ВЕЦ Родопи общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски.

Това още веднъж доказва факта, че атаката срещу Маневски е дирижирана и проведена от БСП, за което Plovdiv-online информира дни преди оставката му.Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required