Петък, 24 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Искат отстраняване на подкупните професори

Окръжен съд – Пловдив ще разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура Пловдив за отстраняването на обвиняемия Симеон Василев от заеманата от него длъжност - преподавател в Университет по хранителни технологии - Пловдив до отпадане на нуждата от тази мярка. Заседанието ще е в зала №10 на 22.05.2017 г. от 10,30 часа

Срещу обвиняемия Симеон Василев е предявено обвинение за престъпление по чл. 301 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК за това, че в периода от 11.05.2017 г. до 15.05.2017 г. в Пловдив в качеството си на длъжностно лице - преподавател в Университет по хранителни технологии - Пловдив, като извършител, в съучастие с Д. Д., като помагач и П. К. като помагач, поискал парична сума от 600 лв., за да постави положителни оценки върху изпитните работи на студента Б. А. и да отбележи същите в студентската му книжка, с което да удостовери успешно положени изпити на лицето по учебните предмети "Механика - втора част" и "Съпротивление на материалите", без да са проведени такива.

Окръжен съд - Пловдив на 22.05.2017 г. от 14,30 часа в зала №10 ще разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура Пловдив за отстраняването на обвиняемия Николай Банков от заеманата от него длъжност - преподавател в Университет по хранителни технологии - Пловдив до отпадане на нуждата от тази мярка.

Срещу обвиняемия Николай Банков е предявено обвинение за престъпление по чл. 301 ал.1 вр. чл. 20 ал.2 вр. ал.1 от НК за това, че в периода от 11.05.2017 г. до 15.05.2017 г. в Пловдив в качеството си на длъжностно лице - преподавател в Университет по хранителни технологии - Пловдив, като извършител, в съучастие с Д. Д., като помагач е поискал сума от 600 лв., за да проведе изпит след предварително предоставени изпитни задачи и техните решения, да постави положителни оценки върху изпитните работи на студентите Х. Е. и В. А. и да отбележи същите в студентските им книжки и изпитните протоколи, с което да удостовери успешно положен изпит на лицата по учебната дисциплина "Теоретична електротехника - първа част".

 

Спрямо всеки от двамата обвиняеми е била взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на по 5000 лева.  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required