Петък, 24 Ноември 2017

adss

A+ R A-

УС на Пловдив 2019 си иска Манол Пейков

Четвъртък, 18 Май 2017 17:42 | | Печат | Е-мейл | 4 Коментирай

В изрично отворено писмо Управителния съвет /УС/ на общинска фондация Пловдив 2019 настоява ОбС Пловдив да преразгледа решението си за изваждане на Манол Пейков.

Епистолярът е адресиран до всички медии и е подписан от членовете на УС на Пловдив 2019 Мариана Чолакова, Милена Чакандракова, Любозар Фратев и Пенка Калинкова.

Предложението за освобождаването на Пейков и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология, категорични са те.

Да бъдат прекратени подобен тип инсинуации и омаскаряване на обществения ангажимент на Манол Пейков, искат още от УС на Пловдив 2019.

Ето цялата позиция:

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Относно: освобождаването на Манол Пейков като член на Управителния съвет  на Общинска фондация „Пловдив 2019“

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Във връзка с освобождаването на Манол Пейков - член на Управителния съвет (УС) на Общинска фондация „Пловдив 2019” с Решение на Общински съвет – град Пловдив от 18.05.2017 г. и с мотивация за това решение – съмнение за конфликт на интереси във връзка с намерения за бъдещо издаване на книга от ИК „Жанет 45“, завяваме следното:

1. Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ „Пловдив 2019” за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседаниеот 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: „Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. “Столипиново“ и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата“. В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът „Махала“ е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно.

2. Предложението за неговото освобождаване и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив - Европейска столица на културата.

Настояваме за прекратяванена подобен тип инсинуации и омаскаряване на обществения ангажимент на Манол Пейков. Настояваме да се преразгледа Решението на Общинския съвет.Всеки един от членовете на УС на ОФ „Пловдив 2019”е заложил авторитета си, дарил е компетенциите, времето и сърцето си на една достойна кауза, което не бива да бъде подценявано и да се тълкува недобросъвестно. Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време!

Членове на Управителен съвет на ОФ „Пловдив 2019:

 

Мариана Чолакова

Милена Чакандракова

Любозар Фратев

Пенка Калинкова

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


 • читател

  Най-добре и тези да бъдат освободени от фондацията и да се назначат читави интелектуалци, а не червени бабички и политически пенсионери...

 • Възмутен

  Е, как безплатно, като 300 лева е искал за превод на страница, моля обяснете за какво става дума? Значи да плати фондацията тарифа за превод, която я няма никъде по света - 150 евро за страница, а другото щяло да е безплатно, айде стига комунистически номера, няма безплатен обяд.

 • Възмутен

  Да добави само - тези четиримата ли са целият управителен съвет, защо си мисля, че би трябвало УС на общинска фондация и то представтелна пред Европа да е доста по-голям и какво мислят останалите за сканлада?

 • Бояна

  Съгласна съм с читател. Гражданската квота трябва да напусне.
  Има къде, къде по-кадърни хора. Предлагам в УС на 2019 да влязат хората, направили:
  - блестяща транспортна система в Пловдив- всеки ден я следя. Точна, удобни автобуси, умни светофари, без задръствания.
  - Най-големия и най- модерен Зоопарк на Балканския полуостров- може и в Европа да беше, за което се извинявам...
  - Най- прекрасният Природо-научен музей с 3D ПЛАТЕНАРИУМ НА СВЕТОВНО НИВО - никъде невиждан...
  и още много ремонтирани в срок и качествено неща

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required