Сряда, 13 Декември 2017

adss

A+ R A-

Ето сигнала срещу Гергов, 40 дни Пловдив да се спаси

Общината губи собственост и контрол върху колосални активи в Пълдин Туринвест АД на 19-ти април, когато изтича  давностният срок на най-важното решение на управителните органи на дружеството-Четвъртата промяна на капитала.

Това пише общинският съветник от ГЕРБ Спас Гърневски в сигнал до окръжния прокурор Румен Попов.

Ето и текста на документа, депозиран в Окръжна прокуратура на21-ви февруари:

До Окръжна прокуратура Пловдив

г-н Румен Попов

Окръжен прокурор

С И Г Н А Л

От Спас Георгиев Гърневски

Общински съветник и представител на Община Пловдив

в Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ АД гр. Пловдив

Уважаеми г-н Окръжен прокурор,

С решение № 318, взето спротокол №12 от 14. 07. 2016 г. на Общински съвет /ОС/гр. Пловдив съм избран за представител на Община Пловдив в     Общото събрание на акционерите в „Пълдин Туринвест“ АД гр.Пловдив. Дружеството е създадено през 2006 г. с решение №177, взето с протокол № 10 от 15. 06. На Общински съвет – Пловдив.

Четири месеца по късно след запознаване с наличните документи за дейността на дружеството, получени сигнали и публикации в медии и социалните мрежи, и официални преписки с институции на 10.11. 2016г., на Сесията на Общински съвет гр. Пловдив изнесох доклад с хронологията и констатации по сделката. В тях са изнесени фрапиращи изводи за съставянето на нелегитимни и фалшифицирани протоколи на базата на които са вписвани измененията в собствеността на дружеството. Твърди се за грубо показване на Търговския закон, както и манипулиране на съдебни експертизи и съставяне на документи с невярно съдържание, че материали пратени в органи на прокуратурата са „потъвали“.

Лично аз констатирах внушителна разлика в оценките на апортираните имоти между тези на Общината и частните партньори във вреда на Община Пловдив. Проверявайки един от сигналите установих криминално изграждане на обществен обект, който цели 15 години функционира абсолютно незаконно независимо, че оторизираните институции са знаели за този прецедент...

След изслушването на Доклада общинския съвет с голямо мнозинство / с 39 гласа за от 43 присъствали на сесията / гласува той, заедно с всички приложени документи да бъде изпратен до Народното събрание, Министър–председателя, Министъра на Вътрешните работи, Главния прокурор и Групата европейски прокурори наблюдаваща работата на българските магистрати, което бе осъществено в края на м. ноември с официална кореспонденция.

Г–н Окръжен прокурор, като имам пред вид, че Окръжна прокуратура Пловдив е компетентния орган, който трябва  да бъде сезиран с подобен сигнал, касаещ сериозен пловдивски обществен интерес, като съм убеден в професионалния капацитет и принципност на институцията която ръководите отправям този Сигнал  към Вас.

Прилагам Доклада си изнесен на Сесията на Общински съвет на 10 ноември 2016 г.,  Резюме от него  и съпътстващите ги доказателственни, както и другите изнесени публично по медиите документи.

Трябва да ви насоча вниманието върху обстоятелството, че на 19. 04. 2017 г. изтича давностния срок на най-важното решение на управителните органи на дружеството-Четвъртата промяна на капитала му, след което Общината губи собствеността и контрола си върху колосални активи.

Като общински съветник избран от Общинския съвет да отстоявам интересите на градът ни в „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив Ви призовавам да разпоредите комплексна проверка, касаеща юридическата,финансово–счетоводната и данъчна чистота на тази сделка.

Повече от 10 години тя е обект на коментари, съмнения, внушения и възмущения съпътстващи обществено – политическия живот под тепетата. Време е да научим истината за нея такава каквато е. Би било предателство към градът ни ако я оставим да изтече в блатото на давността.

Прилагам следните документи :

1. Решение на Общински съвет Пловдив №318 взето с Протокол № 12 от 14. 07. 2016 г.

2.  Резюме на Доклад за създаване на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив и преструктуриране на капитала му.

3. Решение на Общински съвет Пловдив № 177 взето с Протокол № 10. от 15. 06. 2006 г. с Устава на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив

4. Решение на Общински съвет Пловдив № 364 взето с Протокол № 17 от 12. 10.2006 г.

5. Решение на Общински съвет Пловдив № 1 взето с Протокол № 1 от 18. 01. 2007 г.

6. Решение на Общински съвет Пловдив №22 взето с Протокол № 2 от 08. 02. 2007 г.

7. Информация публикувана в социалните мрежи на 27. 10. 2016 г. с Документ 1 и Документ 2 съдържащи разкрития на МВР според справка на ГД „ Криминална полиция“  през 2010 г.

8. Преписка с „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив изх.№  13 / 17. 10. 2016г.

9. Преписка с  Община  Пловдив изх. № 16 ОБС 280 /04.11.2016 г.

10. Преписка с  РЗИ  Пловдив изх. № 6798  / 24. 10 2016 г.

11. Преписка с РДНСК Пловдив изх. № ДК–05/2–00-919/ 08.11.2016 г.

12. Доклад за дейността на „Пълдин Туринвест АД Пловдив изнесен на сесия на Ощински съвет Пловдив на 10. 11. 2016 г.

13. Решение на Общински съвет Пловдив № 484 взето с протокол № 19.от 10. 11. 2016 г.

Спас Георгиев Гърневски

Общински съветник, представител на Община Пловдив в ОСА на „Пълдин Туринвест“ АД Пловдив • читател

  Мощно гласуване с №11 за убедителна победа на ГЕРБ над БСП.
  Партията Столетница - БСП винаги е водела България до разруха:
  или като обяви мораториум по външния дълг и изолира България от света по времето на Луканов,
  или като гръмна цялата банкова система и докара хиперинфлация при Виденов и проф. Румен Гечев,
  или като гръмна и фалира КТБ при пагубното управление на БСП и ДПС през 2013-14.
  Мощно гласуване с №11 за продължаване на дясно-центристкото управление на България.

 • тото

  ЩЕ БЪДЕ ТОЛКОВА МОЩНО ЧЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ МУХЛЯСАЛО ЧИТАТЕЛЧЕ.

 • Десен

  А защо Борисов и Лукарски дадоха остатъка от панаира на Варна / да направят замяна с Гергов /, а не на Пловдив ? Това е фундаментален въпрос господа. Това доказва единството между БСП и ГЕРБ и тяхните слуги от Реформаторския блок

 • Георги

  Темата е многократно по - сериозна от нивото на махленската препирня, която заформят "читател" и "тото". (Не)уважаеми драскачи, спрете се за малко! Не ви ли стига пипето да проумеете, че докато се плюете и разделяте на сини, сиви, кафяви, червени и бог знае още какви, градът ни продължава да губи и то в полза на олигархични интереси? Подмолната приватизация на активи на Международен Панаир Пловдив, съчетано с полузаконната приватизация на огромно количество имоти на Община Пловдив е факт. До момента в Бътлгария не се намери нито политически, нито правен субект, които да инициира реални стъпки за прекратяване на този пладнешки грабеж. Попитайте се, колко от управлявалите ни политици в последните 11 години направиха нещо срещу начина, по който беше подарен Международен Панаир Пловдив? Считам въпроса за риторичен, но все пак ще отговоря - НИКОЛКО. Никой не се осмели да развали рахатлъка на Гергов и приятели. Напротив, с последното решение на Министерски съвет, за преотстъпване на дялове от Международен Панаир Пловдив на общините Пловдив и Варна, беше подписана окончателната абдикация на държавата от проблема. В заключение, Община Пловдив само ще загуби от факта, че е миноритарен съсобственик в "Пълдинтуринвест" и в Межднароден Панаир Пловдив, а на всичкото отгоре, има реален риск от преки финансови загуби и задлъжняване към кредитни институции, поради ненаситния глад за банкови заеми, демонстриран от мажоритарния собственик на капитала в двете дружества.
  Обръщам се отново към преждекоментиращите ("читател" и "тото"), които явно се кефят силно на собственото си право на анонимно оплюване в този сайт. Спрете се! Престанете с вашите препирни в стил Бай Ганьо!
  Обръщам се и към читателите на сайта (не към "читател"). Хора, имаме все още минимален шанс за предотвратяване на този пладнешки грабеж. Призовавам Ви, включете се в дискусията. Нека проявим своята воля и заедно (и бързо) да намерим начина за противодействие срещу ограбването на Пловдив и България!

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required