Четвъртък, 23 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Сугарев: Или ГЕРБ, или червена диктатура

Четвъртък, 09 Май 2013 18:43 | | Печат | Е-мейл | 72 Коментирай

Няколко думи за това, което ни очаква след изборите.

Въпреки че твърде малко хора мислят днес за това.

Всъщност тъй наречените електорални маси се чувстват като на стадион, на който се играе мач между Левски и ЦСКА.

Седят там и викат с пълно гърло – предимно Уууу! и разни нецензурни неща, свързани с пожелания към нечия майка.

Днес българските и чуждестранните наблюдатели са убедени, че с тези избори България влиза в спиралата на нестабилността.

При което големият въпрос е вече не кой ще управлява, а дали изобщо ще може да се управлява.

Въпросът е основателен.

Най-малкото показателно е, че тъй наречените лидери на българските протести се заканиха да спретнат един такъв в самия ден на изборите.

Нищо, че самите те се явяват на тези избори.

С нулеви шансове да прекрачат парламентарния праг.

По-интересни – а и по-показателни – са техните мотиви.

Те се готвят да протестират срещу факта, че засега ГЕРБ се очертава като първа политическа сила.

Това е нечувано! – казват уличните лидери. Ние свалихме Бойко Борисов, а той посяга пак към властта! Долууу!

Извод: протестиращото малцинство се готви да отмени вота на непротестиращото болшинство, което си позволява да гласува не по кефа му (и не по този на неговите поръчители). Апропо – кой по-точно беше суверен?

Всичко това се случва на фона на най-мърлявата и подла предизборна кампания, която съм виждал някога (а съм бил свидетел на доста политически подлости, уверявам ви).

Кампания, в която просто не бяха чути нито принципи, нито програми, нито обещания към тези, който ще делегират част от своите права на бъдещите управници.

Всичко беше похлупено от едно голямо ухо, развавяно като хоругва от кого ли не – от политици, протестиращи и екзалтирани полит-мислители.

Ефектът от което вече е налице – и тъкмо той предопределя бъдещето: политическа, а с това и икономическа нестабилност.

Черният PR на БСП и компания проработи: разликата между ГЕРБ и БСП, възлизаща на около 6% или около двайсетина депутата, започна да се смалява.

Не защото някой междувременно е харесал червените (хората се пазят от бесове” – още от едноименния роман на Достоевски насам), но защото вездесъщата компроматна кал се оказа достатъчна, за да възмути, отврати и в крайна сметка разколебае част от потенциалните избиратели на ГЕРБ.

Тъй че партията на Бойко Борисов най-вероятно все пак ще остане първа политическа сила, но с минимална разлика от два-три процента, при която шансовете й да постигне парламентарно мнозинство са също тъй минимални.

ГЕРБ ще получи мандат и ще състави кабинет – но той най-вероятно няма да получи нужната парламентарна подкрепа, за да управлява.

Казвам най-вероятно, имайки предвид досегашните изявления на анти-ГЕРБ коалицията, включваща БСП, ДПС, Атака, България на гражданите и ДСБ.

Всички те единодушно и единогласно отричат възможността да се коалират с ГЕРБ, и водят кампания против него с практически едни и същи думи и мотиви.

Нещо повече – те на дело потвърдиха своето съглашение – като заедно с БСП наеха компания, която да прави паралелно преброяване на гласовете – и платиха за това над 150 000 евро.

Впрочем тук не трябва да изпускаме от очи и техния сценарий за най-лош възможен резултат: примерно над 100 парламентарни кресла за ГЕРБ.

Тогава можете да бъдете сигурни, че БСП ще се играе твърдо за непризнаване на изборите –като опорочени и манипулирани – и ще го прави с всички възможни средства – включително чрез гражданско неподчинение.

Социалистите всъщност нямат друг избор – защото ако тези парламентарни избори се превърнат в тяхното четвърто поред поражение, най-вероятно е партията им да се разпадне, а Сергей Станишев да загуби лидерския си пост – заедно с шансовете си за външнополитическа кариера.

Та – пак повтарям, ако ГЕРБ спечели, но с малко, тогава най-вероятно партията на Бойко Борисов няма да реализира своя мандат.

Възможно е да се намери някой мющерия, който да си обърне мнението срещу тлъсто парче от властта, но също така вероятен е и отказът на ГЕРБ от подобен компромис – най-малкото защото знаят от времето на тройната коалиция колко скъпо струва той.

Следващият мандат ще бъде даден на БСП.

Обаче и социалистите много добре знаят колко горещ е картофът, който гласът на избирателите им е натикал в ръцете.

Те обаче трябва да управляват – просто това е волята на техните олигарси, които поръчват музиката – и които са изпосталели поради затварянето на някои жизнено важни за тях кранчета за преливане на държавни активи в техните джобове.

Затова идването им на власт може да се случи по две алтернативни рецепти. Първата предполага праването на възможната най-широка коалиция от тъй наречената днешна опозиция.

Тази коалиция ще глътне и Кунева, въпреки всички нейни декларации в противното, и самият Костов – ако случайно влезе в парламента.

Но ще се наложи избор: или Атака, или ДПС.

Което означава – крехко, много крехко мнозинство.

Което може много лесно да бъде пометено само след година управление в криза, съпроводена с електорална наеженост и готовност на хората да се трансформират в улични бойци.

Ако такова правителство наистина бъде съставено, то може да удържи властта само по един начин – чрез диктатура, смазваща всички форми както на парламентарна, така и на извънпарламентарна опозиция.

Да, чрез диктатура – казвам това и го подчертавам.

Ако случайно някой е забравил, червените имат богат опит и наследствени гени, свързани именно с диктатурата.

За тяхна голяма жалост обаче има и един фактор, с който не биха могли да не се съобразяват – ЕС.

Затова паралелно с преговорите за съставяне на правителство ще пробват и рецептата, предложена им от Мартин Шулц и други авторитети от европейската левица – плюс сродните рецепти на някои местни олигарси: правителство на широката коалиция.

В името на България, разбира се. Ще поканят и ГЕРБ на държавната трапеза.

Ще получат отказ и ще вдигнат облекчено рамене: е, направихме каквото можахме.

Затова е много по-вероятен другият, непартийният вариант, предвидливо лансиран от Сергей Дмитриевич още преди началото на предизборната кампания.

Ще разиграят театрално първия вариант с техния мандат, разбира се – и след това властта ще се дотъркаля в нозете на ДПС.

При което най-ченгжеджийската партия в България отново ще се юрне да говори за национални интереси, спасения и прочее ораторски реквизити, изпробвани още при изборите през  1997 г., а сега отупани от прахта за настоящия случай.

Ще се говори също за отговорност, за национални интереси, за възраждане на съсипаната (от ГЕРБ) родина.

И накрая всички ще плеснат с ръце, та ще се прегърнат – чрез едно програмно правителство от експерти.

Всички без ГЕРБ, разбира се.

Но с мандата на ДПС и по формула, която предполага дистанцирана коалиционност дори между ДПС и Атака...

Не ми говорете, че това е невъзможно.

Напротив, повече от възможно е.

Направете справка в историята и вижте колко пъти България и била управлявана от правителства, съставени с мандата на ДПС.

Вижте и кои са тези правителства.

Да ви ги припомня ли?

Това на Беров и това на тройната коалиция.

Най-уродливите морално и най-крадливите в новата българска история (като, разбира се, това на тройната коалиция все пак държи първенство).

Експерти, разбира се, ще се намерят.

Не е задължително да бъде използван Орешарски – напротив, много вероятно е той да бъде изгърмян при опита на БСП.

Може да бъде привлечена например Кристалина Георгиева, за да се прикрият по-успешно нишките, държани от червените кукловоди.

В един момент ще се окаже, че трябва отново да строим Белене – с всички произтичащи от това последици – и за нашия джоб, и за националната ни независимост.

Ще се окаже, че имало още какво да се изтупва от брашнения чувал, наричан (кой знае защо) държава.

И доизтупването ще бъде повече от успешно, защото колкото по-размита е политическата отговорност в едно правителство, толкова по-лесно се краде в рамките на неговия мандат.

Справка – споменатите два мандата на ДПС.

Тогава вероятно някои екзалтирани полит-мислители ще се запенят: откъде ни дойде това?

И ще започнат още по-екзалтирано да бият космати гърди, доказвайки своя изначален антикомунизъм.

Само дето няма да ни е дошло свише, господа.

Ще ни е дошло поради собствената ни глупост и малодушие.

И поради неспособността да надмогнем собствените си пристрастия, когато става дума именно за национални интереси.

Именно във връзка с тях трябва да подчертая, че на 12 май става дума за два драматично различни видове избор.

Първият е – следваш своя вкус, който не търпи простащини и дебелокожи гафове – гласуваш примерно за зелените и ти е чиста съвестта.

Вотът ти пропада, БСП идва на власт, но какво от това – ти си направил всичко, което си могъл.

Лошото обаче е, че не си направил всичко.

Това, което си направил, е да подкрепиш именно БСП.

Тъкмо червените имат полза от разпиляването на вота на разните разочаровани и недоволни.

И всичко, което правиха те по време на кампанията – ама дословно всичко – е свързано с идеята да се стимулира именно разочарованието и недоволството.

Да се отблъснат и отвратят онези избиратели, които няма как да бъдат привлечени от червената “сполука”.

Вторият избор означава да си дадеш сметка за това какви са възможностите за реализацията на един или друг проект след тези избори.

Вече казах, че те са само два – ще управлява или БСП, или ГЕРБ – в някакви коалиционна формати.

И като си дадеш тази сметка, да дадеш и гласа си за по-добрия за страната ти вариант.

Дори и този избор да е в противоречие с твоите вкусове и нагласи.

Дори и този избор да предполага разни хора да те презират и мразят – каквито чувства впрочем съвсем очевидно изпитват към мен доста хора.

Мога обаче да им кажа: да, скъпи са ми предпочитанията към по-културен и по-рафиниран вариант за водене на политика от наличните днес.

България обаче ми е по-скъпа.

И в името на това мога да преглътна и част от собствените си несъгласия.

Мога да преглътна и хулите, които днес се сипят върху ми.

По-добре обаче днешните хулители да се замислят ще могат ли утре да преглътнат собственото си късогледство – и да оправдяат собственото си малодушие.

Няколко думи за това, че и едните, и другите били маскари.

Тази изначална формула на българското политическо мислене е създадена – както е добре известно – именно от червени PR-и в началото на прехода – и винаги е работила за БСП.

Съжалявам, но изравняването на демократи и социалисти в маскарията и днес е точно толкова вярно, колкото беше по времето на Филип Димитров или на Иван Костов.

Няколко примера в това отношение.

БСП – чрез Първанов и Станишев – надянаха върху България своя голям шлем от руски енергийни проекти, гарантиращи пълната ни зависимост от Русия.

ГЕРБ – с цената на огромни вътрешнополитически рискове, за които човек може да добие представа, ако си спомни примерно края на Стамболов, отмени два от трите проекта – Бургас-Алексадрополис и АЕЦ Белене, и допусна третия, като обаче паралелно с това даде зелена светлина за Набуко.

В същото време ГЕРБ даде концесии за добив на нефт и газ на нормални компании (а не на открито или скрито руски такива) – което е и основната причина за изключителната настървеност в усилията на петата колона за отстраняването на тази партия от властта.

Още: при тройната коалиция наистина се крадеше с изключителен замах.

Не че от ГЕРБ бяха светци в това отношение – но корупционните практики при тях бяха невинна детска игра в сравнение с тези на тройната коалиция, при които държавата беше лишена от шест милиарда лева само от заменките на земи по крайбрежието.

Който може да докаже подобен корупционен размах при ГЕРБ, моля да заповяда.

Още: правителството на ГЕРБ – колкото и негативи да е събрал неговия вътрешен министър – все пак беше първото, което окошари и подведе под отговорност български мафиоти от висок ранг.

За сравнение – при правителството на тройната коалиция един от тях – Алексей Петров – бе сив кардинал на ДАНС – най-могъщата тайна служба в Бълтария.

И пак за сравнение: преди време арестуваните килъри, во главе с Пешо Сумиста, подвизавал се преди това и като съветник на ПГ на БСП, огласявали следствения арест с викове: Огън, още пет месеца!

Още пет месеца до какво? Ами до идването на власт на БСП, разбира се!

Ама те подслушват и са простаци при това – ще възразят полит-мислителите.

По първото: става дума за добре организирано оперативно мероприятие, в което се включи и прокуратурата в ролята на предизборна бухалка.

При което – първо: няма и едно реално доказателство, че има разпоредени незаконни подслушвания, както и че има реализирани такива.

Второ: прокуратурата побърза да обяви бившия вътрешен министър като човек, извършил престъпления – и дори през ум не й мина, че няма нито права, нито прерогативи да прави подобни изявления – тъй като според Конституцията право да решава кой е престъпник и кой не е има само и единствено съдът.

И трето: ако ГЕРБ са организирали подслушвания, то именно те би трябвало да са набавили предостатъчно компромати, използваеми в предизборната борба.

Как прочие става така, че се появяват единствено такива, поставящи ГЕРБ в неудобна светлина? Някой да има отговор на този въпрос, а?

Мога да отговоря много подробно на него.

И сигурно ще го направя някой ден, ако натрупаното отвращение към настоящите подли времена не ме отблъсне изобщо от коментарите на политическите събития.

Сега ще изложа само своите изводи.

В настоящия компромат се сблъскват две техники на омаскаряване, които взаимно се допълват.

Първата – ченгетата от СДОТИ провеждат нерегламентирано подслушване в полза на своите политически поръчители (сетете се сами кои са те) – под носа на ръководството на МВР и без негово знание.

Идва обаче време, когато набраната по този начин информация може да бъде използвана – и това се прави, като замисълът и разпореждането за тези нерегламентирани подслушвания се приписват на Цветанов, а провеждащите ги свидетелстват, че са правили това именно по негова заповед.

Каква мъртва хватка, а? Просто си личат уменията, придобити в ДС.

Втората – подслушва не СДОТИ, а паралелна, частна структура с определено мафиотска ориентация, но достатъчно богата, за да наеме пенсионирани спецове от тайните служби, и да им закупи конкурентноспособна техника.

За сведение на незапознатите – според много наблюдатели един такъв център със специално предназначение, ориентиран към трупането на политически компромати и актуална икономическа информация, е действал до неотдавна на басейна Спартак.

Вероятно именно чрез такъв център е направен последния запис в Банкя, все едно дали бившия министър Найденов съзнателно е приел да отиде, окичен с микрофони, или подслушването е текло през мобилния му телефон, без самия той да подозира за внедрената в него програма за активиране.

След което обаче всичко това се лансира като дело на МВР и СДОТИ, разпоредено лично от Цветанов, като за по-голяма достовереност се придружава от писмо на анонимен, но родолюбив служител на тайните служби.

Толкова за маскарите и подслушванията.

А за простотията нищо не мога да кажа – тя наистина ходи по хората.

Не само по политиците обаче.

И по избирателите също.

Едвин Сугарев, www.svobodata.com

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


Покажи по-стари коментари
 • Мефистофел

  Преди секунди Прокуратурата потвърди новината за иззети над 350 000 бюлетини и обяви, че е предявила обвинение по служба.
  Това е чудовищно престъпление!Това ще има отзвук в цял свят!
  Борисов и Цветанов трябва незабавно да бъдат арестувани.

 • читател

  Изнесената информация от някои медии, за разбита печатница за бюлетини, категорично не отговаря на истината, съобщи Севделина Арнаудова, говорител на Националния предизборен щаб на ГЕРБ. "Призоваваме компетентните органи, в това число ДАНС, Прокуратурата и ЦИК, да реагират незабавно, за да спрат всякакви спекулации и политически внушения в деня за размисъл. Няма задържани лица, представители на нашата политическа партия. Проява на слабост и политическа низост е в деня за размисъл да се прави подобна провокация", каза Севделина Арнаудова.

  "За съжаление цялата кампания минава в този тон, но нашите опоненти минават всякакви граници, създавайки атмосфера на агресия и компромати. Жалко е за всички медии, които участват в подобен сценарий. През цялата предизборна кампания ПП ГЕРБ настоява да води конструктивен диалог и ще запазим тази линия до края", заяви Севделина Арнаудова./БЛИЦ

 • читател

  Йордан Бончев - собственикът на печатница "Мултипринт", в която според TV7 тази нощ са влезли екипи на Прокуратурата и ДАНС, опроверга слуховете, че е арестуван. Нещо повече - той категорично отрече в халетата му в Костинброд да са открити 350 000 фалшиви бюлетини."През изминалите часове приятели ми се обадиха, че съм бил задържан. Не съм. Няма такова нещо. Имахме проверка във връзка с обществената поръчка. Бяха проверени заданията, количествата и производственият брак. Бяха проверени, бяха запечатани и в момента жандармерията просто охранява производствения брак. Имаме един протокол за промяна - около 335 броя, за община Триадица. Бяха намерени бюлетини, които не бяха добре залепени. Затова трябваше да ги подменим. След 8 май не сме печатали нищо. По договор сме започнали на 24 април сутринта до 6 май в 20 часа. Тогава всичко беше отпечатано и пакетирано. На 7 май сутринта започнахме да товарим камиони. След това по разпределение заминаха. Снеха ми обяснения, но това е нормално", коментира Бончев в телефонно включване по TV7.

  Секунди след като бе изключен от ефир, директорът на телевизията Николай Бареков се включи през телемост. Той направи забележка на водещите, че допускат събеседникът им да ги манипулира и призова задочно Йордан Бончев да разкрие какъв е обемът на посочения от него "производствен брак". "Мои източници от Прокуратурата и ДАНС ми съобщиха, че става дума за 10 палета с по 35 000 бюлетини. Общо 350 000 бюлетини могат да подменят вота. Това са 10% от гласуващите!", категоричен бе Бареков. /БЛИЦ

 • читател

  По повод съобщения в средствата за масова информация относно проведени действия по разследването в печатница в гр. Костинброд, Пресцентърът на прокуратурата уведомява за следното:

  След получен сигнал и извършена спешна проверка от органите на Държавна агенция „Национална сигурност", Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство за престъпления по чл. 282 НК и по чл. 1б9г НК. На 10.05.2013 г., късно вечерта е извършен оглед на местопроизшествие в сградата на печатница „Мултипринт" в гр. Костинброд, както и разпити на свидетели. В складови помещения са открити над 350 000 отпечатани и готови за експедиция бюлетини за гласуване в извънредните парламентарни избори на 12.05.2013 г. До 08.05.2013 г. „Мултипринт" ООД е изпълнило задълженията си по договора с Министерския съвет за отпечатване на бюлетините за изборите и същите са превозени до областните администрации в страната. Откритите през нощта на 10.05.2013 г. бюлетини са извън тези количества.

  Разследването по досъдебното производство продължава. По тази причина и с оглед предстоящото гласуване на 12.05.2013 г., прокуратурата ще предостави допълнителна информация през следващата седмица. Бюлетините /общо 10 палета/ са поставени под засилена охрана.

 • читател

  Главният секретар на Министерски съвет Росен Желязков не е арестуван, съобщиха пред БЛИЦ от МВР. Така Желязков става вторият споменат като организатор на незаконно печатане на изборни бюлетини след Йордан Бончев, за когото става ясно, че е на свобода въпреки слуховете за задържане.

 • читател

  Келнер, пий 7 питиета от мен! Черпя днес, че утре е забранено пиенето... И умната с фантазиите и шизофренирането. Ван Гог така си е отрязал ухото!!!

  По-рано служители на фирма „Мултипринт" коментираха пред Дарик, че са научили още преди два дни за проблеми с отпечатването на интегралните бюлетини. По думите им става въпрос за грешно отпечатване на имената на един от градовете.

  Няма фалшиви бюлетини в моята печатници и няма нарушения на българското законодателство. Това заяви по-рано в интервю за Дарик собственикът на печатница "Мултипринт" в Костинброд Йордан Бончев. Той обясни присъствието на служители на ДАНС и прокуратурата като „охраняване на бракувани бюлетини", а не акция, свързана с престъпление.

  Категорично заявявам, че няма нарушения при печатането на бюлетините за парламентарните избори. Това заяви за Дарик и един от маркетинг-директорът и син на собственика на печатница "Мултипринт" в Костинброд - Димитър Бончев. Той заяви още, че фирмата не би си заложила името, ако не гарантира прозрачност при изпълнението на поръчката. Димитър Бончев заяви, че е извън България.

  „Честно казано аз не знам нищо. От вчера не съм в България и току що ми се обади охраната, за да ми каже, че там имало някакви журналисти. Не знам въобще за какво става въпрос", каза Бончев.

  На въпрос дали има информация за нарушения на печатницата относно печатането на бюлетини, които да са били манипулирани, Бончев отговори, че няма такова нещо: „Аз даже бях там, лично съм наглеждал процеса от време на време и съм сигурен, че няма никакви нарушения".

  Относно колите на жандармерията пред печатницата, синът на собственика отговори, че не знае защо са там и предполага, че е заради това, което е изтекло по медиите. „Все пак хората са решили да направят някаква проверка", допълни Бончев и категорично обобщи, че бюлетините, които са печатани в печатницата, са изцяло по Закона за изборите в България. Дарик

 • Варненец

  ГЕРБ и БСП са две фракции на едно и също. ГЕРБ са най-долната агентурна прослойка плюс мутренските им отрочета. Политиката им е истинска катастрофа за България. Не случайно хората се надигнаха и ги изгониха. Да гласуваме отново за тях е пълна кретения. Да гледам пак лентореза как еднолично прави всичко, как ЦеЦерон си купува поредния апартамент и сами си плащаме да се подслушват едни други, да гледам как се шири беззаконието и корупцията, как загива дребния и среден бизнес.
  Седерастите от край време сте русофоби. Само че американофилството е по-лошо. Защото и вие сте слуги, на други господари.
  Как не се намери един държавник, дето да постави българските интереси на първо място. Всичките се дупите на чужди господари, затова и държавата ни не може да се освести от глупостите ви. Съд за вас, ей това трябва, та следващите да си опичат акъла и да спазват законите, не да се мислят за поредните недосегаеми!

 • читател

  "Варненец" стой си във Варна просто хюмне! Днес е ден за размисъл, а не за пропаганда... Пардон вече започна денят на изборите варненски малоумник. Сетил се кога да прави пропаганда. Що не си драснеш клечката тъп варненски морон?

 • читател

  Преброяването на фенската любов към 15.30 часа отчете, че отбор "Генерал" (30.2%) се върна на върха във временното класиране на днешния Исторически мач. Както БЛИЦ вече писа, вражеският "Червените ескадрони" взе превес в часовете, когато пенсионерите по традиция са най-активни. Следобед обаче по-възрастните фенове започнаха да се уморяват от ръкопляскания и очаквано подкрепяният от тях отбор (29%) бе задминат.

 • читател

  Преброяването на фенската любов към 17.30 часа отчете, че отбор "Генерал"увеличава преднината си на върха във временното класиране на днешния Исторически мач. Както БЛИЦ вече писа, вражеският "Червените ескадрони" взе превес в предиобедните часове, когато пенсионерите по традиция са най-активни.Следобед по-възрастните фенове започнаха да се уморяват от ръкопляскания и очаквано подкрепяният от тях отбор бе задминат. Към 17.30 часа "Червените ескадрони" печелят 28.5% от одобрението на привържениците, а "Генерал" - 30.4%.

 • аз

  много точен анализ на едвин затова гласувах за герб - само те могат да спрат комунистите и доган и бъдещи банкови фалити, кредитни милионери, лапане на пари от олигарси /гергов, и сие/и всичко което произтича от всяко ляво управление всеки път БЪЛГАРИ СПОМНЕТЕ СИ - БЕРОВ КРИЗА И НЕМОТИЯ, ВИДЕНОВ ЗАПЛАТА 2 ДОЛАРА И ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ОЛИГАРСИ С КРЕДИТИ СТАНАХА БОГАТАШИ СЛЕД ФАЛИТА НА БАНКИТЕ, ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ - СПРЕНИ ЕВРОФОНДОВЕ БАТКО И БРАТКО ЦАНКОВ КАМЪК И МНОГО ДРУГИ
  МИСЛЕТЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ САМО ГЕРБ МОЖЕ ДА ГИ СПРЕ

 • Чистачът

  Браво! Какъв морал. Говорител на мутрите и комунетата. С тази разлика ,че едните са децата на шофьорите и обслужващият персонал , а другите на елита. Долен, гаден продажник.

 • читател

  Избирателю, още има 30 минути да гласуваш! Не стой - гласувай, за да не определят изпушилите пенсионери бъдещето ти!

 • читател

  Айде избиратели... Не стойте! Още малко! Ексклузивни данни от преброяването на фенските настроения са на път да решат Истоприческия мач. Според последните данни отбор "Генерал" (31.8%) вече е напълно сам на върха на временното класиране с преднина от 4.6% пред "Червените ескадрони" (27.2%)!На път в клуб "Висша лига" е на път да се настани и "Яне ле, бело гърло". С 4.1% тимът прави компания на другите двама представители над заветната граница - "Пехливани" (8.1%) и "Напред" (6.7%). В подножието на прожекторите, но с осигурен дял от наградния фонд са "Скат" (3.2%).

 • Данаил

  Както винаги Сугарев говори откровени глупости. Ясно е, че всички подлизурковци на ГЕРБ ще се опитват да отвличат темата от проблема, че 3,5 г. ни управляваха корумпирани и некъдърни хора. И ако работиха безкористно за държавата си и бяха поне малко културни колкото и да и се иска на опозицията няма да има с какво да ги очерни. Ако не лъжат, фалшифицират, натискат институциите и нарушават законите просто няма да има записи, флашки и т.н. Сега ще дремят в опозиция и ще се чудят как да се измъкнат от започващите прокурорски проверки!!! Заслуважат си го!!!!

 • Силвия

  Изключително точен анализ! И сега дни след изборите се случва точно това, което беше написано от Едвин Сугарев...жалко за тесногръдието на болшинството от българите, липсата на прозорливост и способност да поставят значимите и важни неща от незначимите и с тези си малодушни и късогледи виждания да провалят живота на мнозина и да се позволи на тези мракобеснически партии, подлоги на Русия (БСП, ДПС, АТАКА) да колят и бесят наново!

 • Josephine

  Aко Г-н Сугарев чете коментарите на читателите,много съм любопитна да науча за последствията от онова негово открито писмо,което изпрати до медиите,Европейското представителство и най вече до Прокуратурата.В него ясно и точно бяха докладвани десетки престъпления извършени по време на управлението на тройната коалиция,и по точно за прословутите заменки облагодетелствували определени хора и ощетили държавата с милиони.В писмото не бяха общи приказки ,а всичко беше подкрепено с цифри,дати и имена.Има ли някаква реакция от страна ха Прокуратурата или потъна в папките

 • ВЕСО

  в отговор на: # 28004

  Бареков е за затвора

 • Данина

  "Сугарев: Или ГЕРБ, или червена диктатура " Слагарев,а каква е разликата? :)

 • Даскалов 53

  Ще става като в Украйна,каквото и да си говорим,планът за Путинизация не е спрян.

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required