Вторник, 12 Декември 2017

adss

A+ R A-

Ето го Европейският Пловдив днес /снимки/

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Западен" Димитър Колев откриха официално парк „Акациева горичка". Зоната за отдих е разположена на площ от 5 декара, а стойността на инвестицията е над 100 хиляди лева.

Официалното откриване започна с освещаване на парка от отец Пантелеймон от храм „Свети Климент Охридски". След като двамата кметове прерязаха символично лентата на новия парк, те заедно засадиха елха, която в бъдеще ще може да бъде украсявана за Коледа.

Изграждането на парка започна преди около 6 месеца. Той е проектиран от администрацията на района, като от страна на „Западен" са вложени 70 хиляди лева, а останалите са от община Пловдив. В парка има изградени изцяло нови алеи с цветна фигура в средата, осветление с 16 стълба, нова детска площадка, модерен фитнес на открито и питейна фонтанка. Монтирана е също голяма беседка и много пейки. Предстои поставянето и на преградни пана от страната на булевард „Пещерско шосе". Миналата година пространството беше залесено и беше изградена поливна система.

„450 хиляди лева от бюджета на община Пловдив са заделени за детски площадки през тази година. Районните кметове вече са дали заявки къде има нужда да бъдат изградени те. Очакваме да направим общо 6 или 7 площадки в Пловдив тази година", заяви кметът инж. Иван Тотев. Той допълни, че се предвижда още една площадка да бъде изградена на Гребната база, тъй като тази до Младежкия център е може би най-посещаваната в града и се оказва недостатъчна за всички желаещи.

Кметът уточни, че освен тези 450 хиляди лева има и специални решения на Общинския съвет, с които се отпускат допълнителни суми за районите. „Това означава, че общата сума в Пловдив ще бъде близо 600 хиляди лева само за детски площадки през тази година", уточни кметът.

Етикети

 • Иво

  Хубаво, ама като няма действаща охрана до един месец всичко това ще бъде на парчета! И какво се оказва - правим нещо , отчитаме някаква дейност, пък после да става каквото ще!

 • чукча

  Читанка,обоснови опорни точки!

 • читател

  в отговор на: # 89724

  Ей червен тапанар, къде по света има детски площадки с охрана? Идиот ненормален. Това, че има малоумни вандали не означава, че Пловдив не трябва да се облагородява. Камери, наблюдение, глоби и бой за малоумните вандали... Така ,че внимавай из градинките Иво...

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required