Сряда, 22 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Вангел Имреоров с Напускане на спомена

Вторник, 14 Ноември 2017 17:44 | | Печат | Е-мейл | 0 Коментирай

Стихосбирката на Вангел Имреоров "Напускане на спомена", издание на ИК Жанет-45, ще бъде представена на 15 ноември /сряда/, 18:00 часа в Bee Bop Cafe, Пловдив, ул. Гладстон 1.
Вход свободен.

Любопитното е не само заглавието на стихосбирката на младия автор, а и това, че той е пловдивчанин, възпитаник на ЕГ Пловдив, и от 8 години живее в Англия, но скоро е решил да се завърне у нас - в спомена, може би.

* * * * *

„Напускане на спомена" е пътешествие от черното към бялото. Фрагменти от вътрешни реакции, които не са нагласени за продан или харесване. Невинни чувства, едва оцелели, но запазили равновесие в трезвата болка на паметта, преди тя да е отместена от нова среща със светлината. Между двете крайности шепти сива и градска дзен самота, попълват се дневници, слуша се музика, пътува се с влак или автобус, наблюдава се неспирен дъжд, часовниците губят власт и човек изоставя себе си, за да се върне.

Стефан Иванов

Поезията на Вангел Имреоров е поезия на движението. Глаголите са нейните главни действащи лица. Те повеждат читателя в едно дълго бягане, в което не липсват препятствия. Летвата на места е вдигната високо - чудесно предизвикателство за подготвените читатели. „Напускане на спомена" е книга за любовта. За възможните начини по които я постигаме, и за невъзможните по които я губим. И докато спомените често ни напускат, то усещането за добра поезия след прочитане на книгата остава за дълго при нас.

Владислав Христов

Вангел Имреоров (1988) пише поезия за личния си блог и е публикуван в Литературен клуб, Кръстопът и други литературни интернет списания. Завършил Езикова гимназия „Пловдив" и бакалавърска програма „Дигитални медии" в английския университет Брадфорд. Работи в сферата на телекомуникациите. След осем години в Англия се връща в България през 2017. Обича новите начала.

Plovdiv-Online

Денонощният е-всекидневник на пловдивчани в цял свят.

Уеб сайт: www.plovdiv-online.com


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required