Четвъртък, 23 Ноември 2017

adss

A+ R A-

Дядо Николай: Да бъдем едно /снимки и видео/

Сряда, 06 Септември 2017 10:54 | | | Е-мейл | Коментирай Коментирай

Видео

Камбанен звън от най-големия християнски храм в Пловдив - Света Богодорица, точно в 9.45 ч. днес огласи Трихълмието и призова пловдивчани на Тържествения молебен за 132-годишнината от Съединението на България.

Областният управител Здравко Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев целунаха ръка на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай десет минути по-късно пред входа на катедралната черква, а точно в 10 започна и молебенът, на който присъстваха освен тях председателят на ОбС Савина Петкова, депутатите Спас Гърневски, Георги Йорданов, Славчо Атанасов, бригаден генерал Явор Матеев, шеф на 68-ма бригада Специални сили, зам.-кметовете Розалин Петков, Александър Държиков, Димитър Кацарски, районните кметове на ГЕРБ, общински съветници и десетки граждани.

Да бъдем едно в името Господне, призова владиката пловдивчани. Да благодарим на Бога, затова че преди 132 години е благоволил да се случи Съединението на Майка България.

Какво още каза той - ВИЖТЕ ВИДЕО.

Днес е най-пловдивският ден в българската история и ние пловдивчани много се гордеем с това, което е извършено от предците ни през 1885, заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по време на честванията по случай 132 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

Урокът на Съединението е постоянно сред нас, чуваме го навсякъде, въпросът е да го изпълняваме. Съединението прави силата, това е нещо, което е заело място неведнъж в нашата българска история, това е нещо, което ни държи винаги заедно, каза още кметът на Пловдив.

 


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required