Понеделник, 11 Декември 2017

adss

A+ R A-

Кметът Иван Тотев: Хората искат паркинги /видео/

Видео

Асфалтират Остромила до неделя, Коматевско готово до месец

Има време за всичко, а в момента е време за паркинги. Това искат хората в Пловдив, това правим.

Така кметът Иван Тотев коментира, перифразирайки Еклезиаст, строежа на паркинги и в шестте раойнни кметства при откриването на най-новото съоръжение днес в Южен - на ул. Димитър Талев.

Той похвали районния кмет Борислав Инчев за чудесното изпълнение, което включва отводнителна система и осветление. Надявам се това да е добър пример за останалите райони, каза Иван Тотев.

Проблемът с паркирането в Пловдив по ред обективни причини е остър, затова е време да строим паркинги. Виждате заявленията на хората - два пъти повече от реалните паркоместа само тук. За 55 свободни места, които ще бъдат отдавани срещу 20 лева месечен абонамент, заявките към днешна дата са 110, допълни районният кмет Борислав Инчев.

Иван Тотев призова районните кметове да са активни в корекциите в Наредбата за отдаване на паркоместа, която се очаква да бъде приета втората половина на септември в Общинския съвет.

До тази неделя ще бъде асфалтирана ул. Остромила, след като там се изгради нова канализация по цялото трасе благодарение на ВиК, която е коригирала първоначалния проект.

Веднага след това започва изграждането на кръговото движение на Димитър Талев и Остромила, за което са предвидени около 20 дни.

Цялата налична техника и човешки ресурс на изпълнителя на Коматевско шосе - Щрабаг, е на фронта, за да бъде открит обекта до началото на септември.

Кметът Иван Тотев е категоричен, че новата учебна година ще започне с един по-различен и хубав район Южен.


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required