Понеделник, 11 Декември 2017

adss

A+ R A-

Тотев и Инчев откриха паркинг за 63 коли /видео/

Видео

Градоначалникът Иван Тотев и кметът на район Южен Борислав Инчев лиснаха менчето за нов паркинг за 63 автомобила на ул. Димитър Талев срещу Хаджията Груев.

Ивнестицията е 145 хил. лева, а към момента вече има заявки за платено паркомясто от 110 собственици на автомобили от съседните блокове, каза Борислав Инчев. Той е убеден, че цифрата ще нарасне с поне още 20 до края на седмицата.

За да бъдат отдадени под наем от 20 лева месечно, ще се изчака приемането на актуализирана Наредба в Общинския съвет през втората половина на септември. В момента е невъзможно да се провеждат търгове за места, след като желаещите са повече.

3 от паркоместата са за инвалиди.

Точковата система предвижда бонуси за семейства с две и повече деца при наемането на паркомясто.

Над 400 са заявленията за платени паркоместа вамов Южен към момента.

До края на годината се очаква да бъдат изградени още около 100 паркоместа в три зони - на кръстовището на Стефан Стамболов с Георги Кирков, между улиците Иван Гарванов и Нева, и в края на бул. Македония - срещу Лидъл.

Над 85% от инвестиционната програма на Южен е изпълнена, съобщи още Борислав Инчев.

Готови са паркингите на улиците Одеса и Борис Шивачев, но проблемът с паркирането в района е остър, като в целия град. Въпреки това не бива да се строят безразборно паркинги за сметка на зелените площи, каза Инчев.

Според него са необходими инвестиции в инфраструктура и законови промени, за да бъде генерално решен проблемът с паркирането в рамките на 6 до 9 години.

ВИЖТЕ ВИДЕО


Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required