Сряда, 13 Декември 2017

adss

A+ R A-

Шефът на Чистота: Двойни заплати е популизъм /видео/

Четвъртък, 22 Декември 2016 18:16 | | | Е-мейл | Коментирай Коментирай

Видео

Директорът на Общинско предприятие Чистота в Пловдив Иван Стоянов коментира гражданската инициатива на общественика Васил Къдринов и ромка пенсионерка да бъдат вдигнати двойно заплатите в предприятието, както и в Паркове и градини, като чист популизъм.

Заплатите на чистачките по улиците и сметосъбирачите се вдигат на 460 лева от януари 2017, а Чистота е бъджетно предприятие, чиито приходи са от такса смет.

Тъй като тя няма да се увеличава, за да станат двойни заплатите трябва да съкратя 300 души, а една метачка вместо да мете 5 дка на ден, както е сага, трябва да чисти 10 дка. Преценете колко ще е чисто, каза Иван Стоянов.

Оказа се, че маскираната като чистачка гаржданка, която дойде на сесията днес, е пенсионерка ромка, която на въпрос какво иска, каза в прав текст: Да ми се увеличи пенсията.

ОбС няма правомощия нито да увеличава пенсии, нито да договаря заплащания, пък било то и в общински фирми, така че Къдринов не бе изслушан в съвета, а подписката му така и не е входирана в ОП Чистота.

ВИЖТЕ ОЩЕ ПО ТЕМАТА.


  • НЯМА ДОБАВЕНИ КОМЕНТАРИ

Добавете коментар

0

new site

Банер

Вход за потребители

Вход

Регистрация

*
*
*
*
*

* Field is required